Vragen?Heeft u vragen? Bel 033 - 285 07 93
Bekend van TV

Het voordeel van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden tegenwoordig steeds vaker gevraagd en geplaatst. Bij zowel nieuwbouw als renovatie wordt steeds vaker gekozen voor kunststof omdat dit bijna geen onderhoud nodig heeft.

Kunststof kozijnen brengen veel voordelen met zich mee;

Weinig onderhoud

Kunststof kozijnen zijn gemakkelijk in onderhoud. Ze hoeven niet geschilderd te worden en zijn goed bestand tegen invloeden van het weer. Kunststof is niet gevoelig voor slijtage door warmte of vocht. Dit maakt dat kunststof kozijnen genieten van een erg lange levensduur. Afgezien van schoonmaken hebben kunststof kozijnen geen onderhoud nodig.

Goede kwaliteit kunststof kozijnen

Bij de aanschaf van kunststof kozijnen is het van belang om te letten op de kwaliteit van het kunststof. Een goede kwaliteit herkent u o.a. aan het Komo keurmerk. Kunststof kozijnen met dit keurmerk zijn van goede kwaliteit. Goede kunststof kozijnen zijn duurzaam en bieden een betere bescherming tegen inbrekers. Als u kunststof kozijnen van een goede kwaliteit koopt, hebben de kunststof kozijnen ook een isolerende werking.

Isolerende werking

Een kunststof kozijn bestaat uit meerdere kamers die voor verschillen in isolatie. Hoe meer kamers, des te beter de isolatie van het kozijn is. De kamers zorgen ook voor afvoer van vocht. Aan de hand van een doorsnede van het materiaal ziet u hoeveel kamers er in het kunststof zitten. Kunststof kozijnen van goede kwaliteit hebben minimaal 5 kamers.

Kunststof in vele kleuren

Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen in vele kleuren verkrijgbaar. Er zijn inmiddels kozijnen waarbij het kunststof van een houtnerf is voorzien. Ook de verbindingen in de hoeken zien eruit als houten kozijnen. Ook zijn de hedendaagse kunststof kozijnen leverbaar in talloze kleuren. Uw kunststof kozijn ziet er dus uit als een houten kozijn, compleet met schilderwerk in uw favoriete kleur!